Στην ανακύκλωση οι κενές φιάλες φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Στην ανακύκλωση οι κενές φιάλες φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Ορθή διαδικασία καθαρισμού κενών πλαστικών φιαλών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

1. Φοράτε πάντα τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

2. Αδειάστε πλήρως το περιεχόμενο της φιάλης στο ψεκαστικό δοχείο.

3. Ξεπλένετε 3 φορές την κενή φιάλη με καθαρό νερό. Προσθέστε τα νερά ξεπλύματος στο ψεκαστικό δοχείο και ψεκάστε. Στραγγίξτε καλά τη φιάλη.

4. Τρυπήστε τις κενές ξεπλυμένες φιάλες.

5. Τοποθετήστε τις κενές και ξεπλυμένες πλαστικές φιάλες στις διάφανες πλαστικές σακούλες συλλογής ΧΩΡΙΣ πώματα.

6. Τοποθετήστε τα πώματα σε ξεχωριστές πλαστικές σακούλες.

7. Κλείστε τις σακούλες προσωρινά και αποθηκεύστε τις σε ασφαλές μέρος.

8. Παραδώστε κατόπιν ανακοίνωσης του Δήμου, τις γεμάτες σακούλες με τις καθαρές κενές πλαστικές φιάλες και τις σακούλες με τα πώματα στους χώρους που θα σας υποδειχθούν από τον Δήμο.

Οδηγίες για το τριπλό ξέπλυμα πλαστικών κενών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Βήμα Α
Γεμίστε τη χρησιμοποιημένη κενή πλαστική φιάλη κατά το 1/4 του όγκου της με καθαρό νερό.

Βήμα Β
Τοποθετείστε και πάλι το πώμα και ανακινείστε δυνατά, έτσι ώστε το νερό να καλύψει όλες τις εσωτερικές επιφάνειες της φιάλης.

Βήμα Γ
Αδειάστε το νερό του ξεπλύματος στο ψεκαστικό δοχείο, κρατώντας ανάποδα τη συσκευασία για 30 δευτερόλεπτα ώστε να στραγγίσει καλά.


Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά από το 2013 σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους Δήμους ανά την Ελλάδα, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), τα τοπικά γεωπονικά καταστήματα και τις αρμόδιες ΔΑΟΚ. Το πρόγραμμα επιβλέπει ειδική ομάδα εργασίας από εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (EOAN), του ΥπΑΑΤ, της ΕΕΑΑ και του ΕΣΥΦ προκειμένου να αξιολογηθούν τα μέχρι σήμερα δεδομένα και να προταθούν βελτιώσεις, προκειμένου να αποκτήσει πανελλαδική εμβέλεια και συμμετοχή.

Ο στόχος είναι να εξασφαλίζεται το τριπλό ξέπλυμα των φιαλών, ο έλεγχος κατά τη συλλογή και η προώθηση στην ανακύκλωση μέσα από ειδικό ρεύμα διαχείρισης.

ΕΣΥΦ

Related posts

ελαιώνας με βερτισίλιο, Βερτιτσιλιο στην ελια,βερτιτσιλιο,φαρμακο για το βερτιτσιλιο,βερτιτσιλιο αντιμετωπιση,βερτιτσιλιο στην ελια, Βερτισίλιο,Sidiropoulos fertilizers, Organic max, Οργανικη ουσία,σιδηροπουλος λιπασματα διαφυλλικα λιπασματα, λιπασματα,λιπασμα, διαφυλλικο λιπασμα

Εμπειρία Γεωπόνου-Ελαιοπαραγωγόυ με προβληματικό ελαιώνα με βερτισίλιο!

Η Sidiropoulos Fertilizers πραγματοποιεί επίσκεψη στην Χαλκιδική, στην περιοχή της Νέας Ολύνθου σε προβληματικό ελαιώνα με Βερτισίλιο. Η Δέσποινα αντιμετωπίζει προβλήματα σε ελαιώνα με Βερτισίλιο. Εφαρμογές με Organic Max της sidiropoulos Fertilizers έσωσαν τον ελαιώνα...

Περισσότερα
Καλλιέργεια Βαμβακιού,καλλιεργεια Βαμβακιου,Διαφυλλικα λιπασματα για βαμβακι,Διαφυλλικά λιπάσματα για βαμβάκι,Λιπανση για βαμβακι,Διαφυλλικα λιπάσματα,Sidiropoulos fertilizers,Super Cotton,level up,Exfeed, διαφυλλικο λίπασμα για βαμβάκι,βαμβάκι.βαμβακι,

Καλλιέργεια βαμβακιού: Ένας πλήρες οδηγός για τους παραγωγούς!

Η καλλιέργεια βαμβακιού είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Προκειμένου ο παραγωγός να πάρει μια ικανοποιητική παραγωγή και να έχει ποιοτικό προϊόν, είναι επιβεβλημένη η βασική και η επιφανειακή λίπανση σε κάθε καλλιεργητική περίοδο. Ωστόσο, μόνο αυτό...

Περισσότερα

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώστε άμεσα με τα τελευταία νέα μας