Ο ρόλος του Ψευδαργύρου (Zn) στα φυτά

Ο ρόλος του Ψευδαργύρου στα φυτά

Ο ρόλος του Ψευδαργύρου στα φυτά είναι σπουδαίος. Το γεγονός αυτό υποδηλώνεται και από το ότι οποιαδήποτε έλλειψη του έχει σημαντικές επιπτώσεις στις αποδόσεις του φυτού, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα.

Ο Ψευδάργυρος (Zn) είναι ένα από τα πολυτιμότερα ιχνοστοιχεία για την σωστή λειτουργία των φυτών. Όσον αφορά τα οφέλη του είναι πολλαπλά και μείζονος σημασίας.

Μερικοί από τους σημαντικότερους ρόλους του:

  1. Παίρνει μέρος στην σύνθεση του απαραίτητου αμινοξέος τρυπτοφάνη.

Το αμινοξύ τρυπτοφάνη είναι πρόδρομο του ινδολυλοξικού οξέος (ΙΑΑ), δηλαδή της ορμόνης ανάπτυξης. Έλλειψη Ψευδαργύρου άρα και έλλειψη αυξίνης έχει ως αποτέλεσμα:

  • Περιορισμό της αύξησης των νεαρών βλαστών.
  • Τα φύλλα να παραμένουν κοντά και στενά.
  • Οι ποδίσκοι να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα άνθη.
  • Οι καρποί να έχουν μικρό μέγεθος.

2. Παίρνει μέρος και στον μεταβολισμό της γιββερελίνης.

3. Μειώνει την ευπάθεια των φυτών σε προσβολές από μυκητολογικές ασθένειες.

Συμπερασματικά, καταλήγουμε στο ότι ο ρόλος του Ψευδαργύρου στα φυτά είναι πολύ σημαντικός. Οποιαδήποτε έλλειψη Ψευδαργύρου είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλη μείωση στην παραγωγή, ενώ αντίθετα η επάρκεια του αυξάνει σημαντικά τις αποδόσεις.

Η εταιρεία μας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εκδήλωση τροφοπενίας Ψευδαργύρου, διαθέτει δύο ιδιαίτερα αποτελεσματικά διαφυλλικά λιπάσμα Ψευδαργύρου . Πρόκειται για τα προϊόντα TRACE S.P. Zn και το NEW STAR Zn, τα οποία εφαρμόζονται διαφυλλικά.Τονίζουμε το διαφυλλικα, διότι η χορήγηση ιχνοστοιχείων από το έδαφος δεν εγγυάται την άμεση απορρόφηση και αξιοποίηση τους από το φυτό όπως πιστεύεται.  

(Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα μας επισκεφθείτε την κατηγορία προϊόντα ή κάντε click στα ονόματα τους για να μεταφερθείτε στην σελίδα του προϊόντος.)

Δείτε αναλυτικά το video που ακολουθεί:

Related posts

Ο ρόλος του Ασβεστίου (Ca) στα φυτά

Μετά το άζωτο, τον φώσφορο και το κάλιο, το αμέσως επόμενο απαραίτητο μακροστοιχείο για τα φυτά και το έδαφος είναι το ασβέστιο. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστεί η επάρκειά του και αυτό γιατί παίρνει μέρος σε διάφορες λειτουργίες. Πιο συγκεκριμένα, εξασφαλίζει την δημιουργία ισχυρών κυτταρικών τοιχωμάτων

Περισσότερα

Ο ρόλος του Βορίου στα φυτά

Ο ρόλος του Βορίου στα φυτά Όπως θα δείτε και στο video παρακάτω ο ρόλος του Βορίου στα φυτά είναι μεγάλης σημασίας και η έλλειψη του μπορεί να φέρει σοβαρά προβλήματα. Το Bόριο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιχνοστοιχεία για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών. Επάρκεια βορίου έχει...

Περισσότερα

Στην ανακύκλωση οι κενές φιάλες φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Ορθή διαδικασία καθαρισμού κενών πλαστικών φιαλών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων Φοράτε πάντα τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.Αδειάστε πλήρως το περιεχόμενο της φιάλης στο ψεκαστικό δοχείο...

Περισσότερα

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώστε άμεσα με τα τελευταία νέα μας